المهلاباوية

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



2 مشترك

    العزومه عند مين النهارده

    avatar
    gogo
    .
    .


    عدد الرسائل : 127
    العمر : 39
    البلد : العزومه عند مين النهارده Female31
    توقيع المنتدي : العزومه عند مين النهارده 15781610
    تاريخ التسجيل : 06/08/2008

    العزومه عند مين النهارده Empty العزومه عند مين النهارده

    مُساهمة من طرف gogo الإثنين أغسطس 18, 2008 3:24 pm

    فكرة الموضوع ان كل يوووم عضو يعزم الباقى عزوووومة من اطبااااق رئيسئية و حلويات و فاكهة و عصااااائر الى اخرة طبعا بالخطوااااات المصورة

    والعزومه عندى النهارده
    avatar
    gogo
    .
    .


    عدد الرسائل : 127
    العمر : 39
    البلد : العزومه عند مين النهارده Female31
    توقيع المنتدي : العزومه عند مين النهارده 15781610
    تاريخ التسجيل : 06/08/2008

    العزومه عند مين النهارده Empty رد: العزومه عند مين النهارده

    مُساهمة من طرف gogo الإثنين أغسطس 18, 2008 3:32 pm

    الطبق الرئيسى
    فاهيتا الدجاج

    المقادير:

    نصف كيلو صدور دجاج مخلية
    2 حبة بصل كبيرة شرائح
    2 حبة فلفل رومي عيدان
    2 حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة
    ثمن كيلو زيتون اسود
    ملح , فلفل اسود , حبهان ( حب الهال ) , ورق لوري ( غار ) , بهارات
    مكعب مرقة دجاج


    الطريقة:

    - حمري البصل في القليل من الزيت , اضيفي الفلفل الرومي و قلبي قليلاً .
    - قطعي الزيتون و الدجاج الي قطع صغيرة , اضيفيها للخليط السابق و قلبي .
    - اضيفي التوابل و مكعب المرقة و قبل تمام النضج اضيفي الطماطم و دعيها على النار حتي تمام نضج جميع المكونات .

    " أفكار الشيف "
    - يمكن استخدام اللحم المقطع عيدان بدل الدجاج .
    - قدمي الفاهيتا مع ارز ابيض او مكرونة
    avatar
    gogo
    .
    .


    عدد الرسائل : 127
    العمر : 39
    البلد : العزومه عند مين النهارده Female31
    توقيع المنتدي : العزومه عند مين النهارده 15781610
    تاريخ التسجيل : 06/08/2008

    العزومه عند مين النهارده Empty رد: العزومه عند مين النهارده

    مُساهمة من طرف gogo الإثنين أغسطس 18, 2008 3:34 pm

    والسلطه سلطه سيزر

    المقادير:

    خس امريكى عدد 1
    توست مقطع مكعبات
    صلصة ( روب + خردل + عصير ليمون + زيت زيتون )
    جبنة باميرزان مبشورة



    الطريقة:

    يقطع الخس قطع صغير
    يحمص مكعبات التوست فى الفرن
    تخلط الصلصة وتصب فوق الخس والتوست قبل التقديم
    ترش جبنة باميرزان
    avatar
    gogo
    .
    .


    عدد الرسائل : 127
    العمر : 39
    البلد : العزومه عند مين النهارده Female31
    توقيع المنتدي : العزومه عند مين النهارده 15781610
    تاريخ التسجيل : 06/08/2008

    العزومه عند مين النهارده Empty رد: العزومه عند مين النهارده

    مُساهمة من طرف gogo الإثنين أغسطس 18, 2008 3:36 pm

    شوربه العدس بالخضار

    مقادير:

    2 كوب عدس (أحمر)
    5 ملعقة كبيرة زيت
    1 حبة بصل كبير مفروم
    1 حبة جزر مقشرة و مقطعة قطعاً صغيرة
    1 عرق كرفس مع الورق مقطع قطعاً صغيرة
    2 فص ثوم
    8 كوب مرق (دجاج أو لحم أو ضأن)
    1 ملعقة صغيرة كمون مطحون
    ملح و فلفل

    1 حبة بصل صغير مقطع شرائح
    1 ملعقة كبيرة عصير ليمون


    الطريقة:

    - اغسلي العدس بالماء جيدا .
    - تضعي 3 ملاعق من الزيت على نار متوسطة و حمري البصل و الجزر و الكرفس و الثوم لمدة 10 دقائق.
    - ياضيفي المرق و العدس و دعيه حتى يغلي.
    - تخففي درجة الحرارة و دعي الشوربة لمدة تتراوح بين 45 دقيقة و ساعة .
    - عند التأكد من أن العدس أصبح طريا اضيفي الملح و الفلفل و الكمون.
    - تخففي الحرارة و دعي الشوربة لمدة 10 دقائق أخرى ليتشبع بالنكهة.
    - ابعدي الشوربة عن النار ثم صفيه في مصفاة أو اضربيه في خلاط.
    - تسخني 2 ملعقة كبيرة من الزيت في إناء أخر و حمري شرائح البصل إلى أن يصبح لونها بنياً.
    - ضعي شرائح البصل المحمرة على فوطة أو ورقة لتمتص الزيت الزائد.
    - تزيَّني شوربة العدس بعصير الليمون و البصل المحمر عند التقديم
    avatar
    gogo
    .
    .


    عدد الرسائل : 127
    العمر : 39
    البلد : العزومه عند مين النهارده Female31
    توقيع المنتدي : العزومه عند مين النهارده 15781610
    تاريخ التسجيل : 06/08/2008

    العزومه عند مين النهارده Empty رد: العزومه عند مين النهارده

    مُساهمة من طرف gogo الإثنين أغسطس 18, 2008 3:38 pm

    تعالى على الحلو بقى
    المقادير :
    - باكيت زبدة
    - 1 وربع كوب سكر مطحون
    - 6 بيضات مفصوله (يفصل البياض عن الصفار)
    - رشة ملح
    - ملعقة شاي دارسين ( قرفه )
    - 2 كوب بندق مفروم ناعم
    - كوب طحين عادي
    - ملعقة شاي بكنج بودر
    - بشر نصف ليمونه
    - كوب شوكولاته بالحليب مفرومه
    .

    طريقة التحضير :
    1- تخلط الزبده مع السكر وصفار البيض حتى يصبح الخليط خفيف .


    2- يخلط الملح مع الدارسين والبندق والطحين والبكنج بودر ثم يضاف إلى الخليط السابق.
    يخفق البياض جيداً حتى يصبح كالرغوة ثم يضاف للخليط السابق ويخلط بواسطة ملعقه.


    3- ثم يضاف بشر الليمون والشوكولاتة. يسكب الخليط في قالب مدهون بالزبدة ويدخل الفرن حتى يستوي من تحت ويحمر من فوق . تترك لتبرد ثم ترش بالسكر الناعم وتقدم.

    العزومه عند مين النهارده 1l
    smsma
    smsma
    مستشاره أداريه
    مستشاره أداريه


    انثى
    عدد الرسائل : 296
    العمر : 33
    العمل/الترفيه : طالبه
    البلد : العزومه عند مين النهارده Female31
    توقيع المنتدي : العزومه عند مين النهارده 15781610
    تاريخ التسجيل : 05/08/2008

    العزومه عند مين النهارده Empty رد: العزومه عند مين النهارده

    مُساهمة من طرف smsma الإثنين أغسطس 18, 2008 6:06 pm

    الله عليكي يا جوجو يا قمر
    ده انا كلت لما شبع ايه الجمال ده
    تسلم ايدك ده انا كان ناقص اكل صوابعي ورايا
    تسلم ايدك يا قمر

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين مايو 20, 2024 5:17 pm