المهلاباوية

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



    اكلة الكبسه بالحمة والبهارات وكده بقى والحوارت اللى تجوع دى

    avatar
    hammada
    .
    .


    عدد الرسائل : 280
    العمر : 33
    توقيع المنتدي : اكلة الكبسه بالحمة والبهارات وكده بقى والحوارت اللى تجوع دى 15781610
    تاريخ التسجيل : 12/08/2008

    اكلة الكبسه بالحمة والبهارات وكده بقى والحوارت اللى تجوع دى Empty اكلة الكبسه بالحمة والبهارات وكده بقى والحوارت اللى تجوع دى

    مُساهمة من طرف hammada الأحد أغسطس 24, 2008 11:05 pm

    المقادير:
    اكلة الكبسه بالحمة والبهارات وكده بقى والحوارت اللى تجوع دى W6w_2005112417331447645fe813a95
    3 ك رز
    5 بصلات مقطع اجنحة-
    لحم مقطع بحجم عادى -
    1 معلقة ضغيرة من بهارات ناعمة وهى ( كمون/ كزبرة/ هيل او حبهان/ قرفة/ قرنفل/ ليمون اسود/كركم/زعفران -
    ملح صينى/و ملح/فلفل اسود -
    بهارات صحيحة(هيل/ ورق غار/ -
    بطاطس مقطعة مكعبات و مقلية -
    صنوبر محمص .


    الطريقة:
    اكلة الكبسه بالحمة والبهارات وكده بقى والحوارت اللى تجوع دى W6w_2005112417331447645fe813a95

    نضع على النارالقدر ونضع فيه قليلا من السمن ونضع البهارات الصحيحة ثم اللحم ونقلب لمدة خمس دقائق
    ونضيف الماء ونتركهم على النار حتى النضج ثم نخرج اللحم ونضع الرز فى نفس الماء ونضيف الملح ونتركه حتى يستوى نص سوى ثم نصفيه ونضع قدر على النارفيه قليل من زيت ونضع البصل ونقلب حتى يذبل ونضيف اللحم ونقلب ثم البهارات الناعمة ماعدا الزعفرات و نقلب بحرص ونضيف قليلا من الملح ثم نضيف نص الرز ثم نرش الزعفران فوق ثم نضيف بقية الرز ونغلقها بأحكام ونتركها على نار هادئة لمدة 20 دقيقة ونقلبها فى طيق التقديم ونضع فوقه البطاطس المحمرة و الصنوبر

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين مايو 20, 2024 3:06 pm